LTV Lockhorst


Bardienst 2017/2018

Bardienst, hoezo, jazeker!

We zijn gastvrij en betrokken! 

Het vervullen van bardiensten is ook in 2017/2018 weer een logisch onderdeel van het (senioren-)lidmaatschap bij LTV Lockhorst. Wij zijn een vereniging waar veel leden vrijwillig een bijdrage leveren, ook door het draaien van de bardienst. Gastvrij en betrokken behoren niet voor niets tot onze kernwaarden. Niet altijd wordt het draaien van bardiensten ervaren als het meest prettige onderdeel van het lidmaatschap. Toch is het een goede zaak voor de vereniging om samen onze schouders hieronder te zetten. Wijzelf, maar ook onze bezoekers waarderen het zeer als er betrokken vrijwilligers achter de bar staan.

Voordelen van de bar in eigen beheer zijn de gereduceerde prijzen, de vrijheid om zelf bijvoorbeeld de hapjes bij de competitie mee te nemen en natuurlijk ook de winst van de bar die ten goede komt aan onze vereniging.

NB. Het bardienstseizoen loopt van 1 april 2017 tot 1 april 2018. Wanneer het lidmaatschap in de loop van 2017 opgezegd wordt, blijft de bardienstverplichting wel van toepassing. Geplande bardiensten in het eerste kwartaal van 2018 moeten dan gewoon nog vervuld worden.

 

Lees eerst het Bardienstreglement (hiernaast aanklikken), daar is ook duidelijk beschreven welke soort bardiensten er zijn zodat je niet voor een verrassing komt te staan.

Bardienstreglement

Wil je meer informatie over het plannen van je bardienst, klik dan op de link hiernaast.

Toelichting bardienst plannen


Wil je nu bardiensten gaan plannen, wijzigen of bekijken klik dan hiernaast op de link.

Bardienst plannen/wijzigen

Voor veel leden is het draaien van bardienst alweer een jaar geleden. Hoe ging dat ook al weer met het alarm, het toegangssysteem, de kassa aanzetten, enz?
Op dit soort vragen heeft de BarCommissie geprobeerd een antwoord te geven in een handleiding. Puntsgewijs staat alles beschreven inclusief veel foto's. Lees het voordat je bardienst gaat draaien. Klik op de link hiernaast. LET OP - hiervoor moet je eerst inloggen! 

De handleiding hangt ook bij de kassa.

Handleiding voor bardienst draaien

        

Afkopen

In het bardienstregelement kun je lezen dat leden die niet ouder zijn dan 70 jaar 8 punten moeten behalen. Degene die niet aan de bardienstverplichting kan of wil voldoen, kan dit af te kopen voor € 12,50 per punt, twee punten voor € 25, enz. De totale afkoopsom voor alle bardiensten is € 100. 

Dit bedrag moet overgemaakt worden op bankrekening NL48RABO0385956177 t.n.v. LTV Lockhorst onder vermelding van "Afkoop bardienst".

Instructie Verantwoord Alcohol Schenken
Achter de bar staan is leuk, maar brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Met name het gebruik van alcohol is iets waar je mee in aanraking kunt komen. De drank- en horecawet schrijft bepaalde regels voor en eist dat er altijd iemand achter de bar staat die de test Verantwoord Alcohol Schenken heeft gedaan. Door deze test te doen, krijg je een goed inzicht en word je je bewust van bepaalde situaties.

Klik op de link van Certificaat Verantwoord Alcohol Schenken om naar de site te gaan.

Vragen of problemen
Bij vragen of problemen bij de barplanning bel Dorien Roskam 033-4320222 of mail naar

Terug naar boven


Ogenblik a.u.b. ...