LTV Lockhorst


Baseline / Ger Tigelaar

In gesprek met.....                     Ger Tigelaar

 
Geboren  11 februari 1947 in Assen 
Privé Getrouwd met Janneke, drie volwassen kinderen 
Carrière Werkte 41 jaar in het onderwijs, waarvan 40 jaar op scholengemeenschap Guido de Brès in Amersfoort. Begon als docent wiskunde en eindigde als lid van de centrale directie.
Jaren lid 7

Ger is op de Algemene Leden Vergadering (ALV) van 2011 benoemd tot penningmeester en heeft afgelopen maand in die hoedanigheid zelf zijn verslag gedaan op de ALV. We zijn benieuwd hoe het hem het afgelopen jaar is vergaan en we willen hem uiteraard ook graag wat uitgebreider aan de leden voorstellen. 

Sport
Ger is eigenlijk nog helemaal niet zo lang lid van onze club, zo’n jaar of 7. Hij heeft vroeger veel  gevolleybald, de sport die een van zijn zoons nog steeds beoefent. Zijn andere zoon, Paul-David, tennist al vanaf zijn jongste jeugd. “Ik ben heel vaak gaan kijken en heb zelf een jaartje tennisles gehad bij Theo Meijer. Na dat jaar heb ik een tijdje niet getennist, tot ik dus 7 jaar geleden lid ben geworden van Lockhorst. Ik heb regelmatig een vast clubje waarmee ik een keer per week speel.” 

Bestuur
In 2010 is Ger gestopt met werken. En zoals dat zo vaak gaat weten mensen je dan te vinden voor vrijwilligerswerk. “Klaas Roskam vroeg me om Luuk Seunninga op te volgen als penningmeester.

Als docent wiskunde heb ik natuurlijk wel gevoel voor cijfers. Ik had geen boekhoudkundige achtergrond, maar Luuk heeft me uitstekend ingewerkt in het reilen en zeilen en in het computer- programma. Hij doet nu nog de verwerking van de baropbrengst en de zaalhuur.        “Ik vind dat je best iets terug mag doen voor de vereniging waar van je lid bent.“ 

Onze club is het afgelopen jaar BTW-plichtig geworden omdat de baromzet boven de EUR 68.000 uitkwam. “Dat maakt het boekhoudkundig wat ingewikkelder, maar gelukkig kan ik hiervoor terugvallen op Angelique Dorst. Zij is accountant en weet alles van dit soort dingen.”

Ger maakt als penningmeester deel uit van het Bestuur. “De combinatie van boekhouden met een bestuursfunctie vind ik interessant vanwege het strategisch en beleidsmatig bezig zijn. Vorig jaar hebben we onze missie en visie uitgesproken. Dat is de basis voor de concretisering van diverse plannen in de verschillende commissies. Dat gaat (helaas misschien) niet altijd even snel en is niet altijd even goed zichtbaar. Het zou best goed zijn om er een aantal bestuursleden bij te hebben, zodat we onze ambities wat sneller kunnen verwezenlijken.”

Als we Ger vragen hoe hij het afgelopen jaar heeft ervaren zegt hij: “Het leukste vind ik als ik aan iets onbekends begin en dat dan goed kan laten lopen. Ik moet zeggen dat het penningmeesterschap me tot dusverre goed afgaat, en dat geeft me een goed gevoel.”

Reizen   

De grootste hobby van Ger is reizen. Ging de reis vroeger met de kinderen vaak naar Zuid-Europa om daar te kamperen met tent of caravan, sinds een aantal jaren liggen de bestemmingen wat verder weg.

“We hebben veel landen in Zuidoost-Azië bezocht: Vietnam, Cambodja, Laos, China, India, Indonesië. Verder zijn we in Kenia geweest, en in Turkije en Egypte. Fantastisch!

Op het verlanglijstje staan nog Zuid-Amerika en Afrika. We ondersteunen zelf een project in Kenia en vrienden die een project in Oeganda doen, daar willen we graag nog weer eens gaan kijken.

Met school heb ik vijf keer de werkweken van VWO-5 naar Praag begeleid. We zijn als begeleiders nog een paar keer terug geweest als privéreisje om onze 60ste verjaardagen daar te vieren. Een fantastische stad, daar zou iedereen eigenlijk een keertje naar toe moeten!”

Een andere hobby is koken. “Ik kook best veel eigenlijk. Ik probeer ook wel gerechten te maken uit de landen waar we op vakantie zijn geweest. “

Als afronding van het gesprek stellen we een aantal van onze vaste vragen.

Wat eet je tussen de middag? : Een broodje kaas of vlees of ei.
Wat is je favoriete eten?   : In China en Vietnam is het culinair erg goed toeven. Wat je me echt niet voor hoeft te zetten is raclette of kaasfondue.
Met wie zou je een dag willen ruilen? : Met een Mount Everest beklimmer! Niet dat ik zelf ambities heb hoor.
Welk boek ligt er op je nachtkastje?  : Een boek uit de Q-serie door Jussi Adler-Olsen. Ik houd van detectives/thrillers in zijn algemeenheid, maar ook van documentaire-achtige boeken. 
Hoe vaak kijk je op de website?  : Gemiddeld twee keer per week.

Hoewel Ger aangeeft geen geboren verteller te zijn is de tijd toch omgevlogen doordat hij veel aan het woord is geweest. We bedanken hem voor het gesprek en stappen de kou weer in.


AP


Terug naar boven


Ogenblik a.u.b. ...