LTV Lockhorst


Baseline / Belactie

Resultaat van de belactie

 Belactie
LTV Lockhorst heeft in de week van 16 maart een groot aantal leden gebeld om te vragen of zij vrijwilliger zouden willen worden. De actie is een groot succes geworden: we hebben ongeveer 250 leden bereikt waarvan 85 leden hebben aangegeven dat zij wel wat willen doen. 17 Leden hebben aangegeven dat zij op korte termijn geen vrijwilligerswerk willen doen, mogelijk op langere termijn wel. Ook hebben we nu een goed beeld bij welke bedrijven onze leden werken en wat zij daar doen.  We  hebben gekozen om de leden te bellen die ouder zijn dan 18 en jonger dan 67 jaar. Het belteam bestond uit 10 leden. Sommigen hebben vanuit huis gebeld, maar ook op de club hebben we drie avonden met een aantal mensen zitten bellen.

Goodwill
Best spannend zo’n belactie. Wat vinden de leden ervan, vindt het belteam het leuk, geven leden wel informatie? Allemaal zaken waarvan je hoopt dat het goed gaat. Het ging meer dan goed. We kregen dan ook vele complimenten. Zomaar een greep uit de reacties: “Goed dat jullie dit doen, wat leuk om gebeld te worden door mijn tennisvereniging, natuurlijk wil ik wat doen we moeten het tenslotte samen doen, fijn dat ik als nieuw lid ook gebeld wordt.” Overigens vonden de leden van het belteam het erg leuk om te doen en er hebben hele leuke gesprekken plaatsgevonden.

Nieuwe leden
Uit ervaring blijkt dat nieuwe leden lid blijven als ze het in de  eerste jaren van hun lidmaatschap goed naar de zin hebben en tennismaatjes hebben gevonden. Nieuwe leden die geen aansluiting vinden vertrekken weer snel. We hebben aan de leden die nog geen twee jaar lid zijn dan ook specifiek gevraagd of zij het naar hun zin hebben en of ze voldoende tennissen. Op basis van de informatie die we hebben ontvangen zal een van de vervolgacties zijn dat we nieuwe leden extra aandacht gaan geven.

Resultaten
Totaal hebben 85 leden aangegeven dat zij wel wat willen gaan doen.
Wat zoal:

•  Hapjes maken,
•  Nieuwe leden begeleiden,
•  CommunicatieCommissie,
•  TechnischeCommissie,
•  BarCommissie,
•  SponsorCommissie,
•  Meedraaien als gastvrouw tijdens evenementen,
•  Meedraaien met de Clubkampioenschappen en het Lockhorst Open Toernooi.

Naast nieuwe vrijwilligers hebben we ook van een aantal leden suggesties gekregen om zaken te veranderen.  Dank voor de suggesties. We gaan ze oppakken.

En nu verder
Op vrijdag 13 april willen we de leden die hebben aangegeven actief te willen zijn uitnodigen in het clubhuis om even kennis te maken met de commissies, maar ook om samen te klinken op het succes. Mocht je niet gebeld zijn maar wel actief willen worden dan ben je uiteraard ook van harte welkom. We starten om 20.30 uur.

Namens het team “Werven van vrijwilligers”,

Gerard Hilderink, Lisanne Huijzendveld (Combinatiefunctionaris), Anneke Lomans en Lauret Sanders (Combinatiefunctionaris)


AH


Terug naar boven


Ogenblik a.u.b. ...