LTV Lockhorst


Tenniskids bij Lockhorst

Tenniskids!


Slechts een klein percentage van het aantal kinderen in de leeftijd van 5-9 jaar speelt tennis en dat terwijl de tennissport zo veel te bieden heeft aan kinderen in deze belangrijke ontwikkelingsfase van hun (bewegings)leven.

De KNLTB ging daarom op zoek naar een geschikt jeugdconcept voor tennisverenigingen en vond dat in Engeland: --->>
 

Waarom is Tenniskids belangrijk?
 
Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse.
De rally's zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen.

Daarom is Tenniskids zo belangrijk!

Een stimulerend Tenniskidsprogramma, dat speciaal is ontworpen voor kinderen zal de mogelijkheid bieden tennis op een 'toffe' manier te leren, tennis is namelijk fun!Tenniskids nu ook bij LTV Lockhorst!


Vanaf april 2012 is Lockhorst gestart met dit succesvolle lesprogramma voor de allerkleinsten.

Met Tenniskids biedt de vereniging jeugdspelertjes (vanaf 5 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is.
Dit doen we door klein te beginnen. In drie stappen bereiden onze trainers jonge kinderen voor op het echt tennis: op een hele baan met echte tennisballen.

Van Rood via Oranje naar Groen!

 


Tenniskids

Fase
Rood 

Gemiddeld zijn kinderen in fase Rood tussen de vijf en acht jaar oud. In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.
De baan bestaat uit 1 service- of achtervak met tramrails. Er wordt gespeeld met een shortex bal (stage 3 bal). Hierdoor kunnen de kids de bal eerder over het net slaan en een rally spelen.

Er zijn drie subfasen: Tenniskids Rood 3 (bij de start) | Tenniskids Rood 2 | Tenniskids Rood 1. Per subfase wordt het belang van racket, bal en spelen tegen een tegenstander verder uitgebreid. 

Tenniskids

Fase

Oranje

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. De wedstrijdjes worden ook steeds langer.
Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort).

Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een normale tennisbal).
Er zijn drie subfasen: Tenniskids Oranje 3 | Tenniskids Oranje 2 | Tenniskids Oranje 1

Tenniskids

Fase

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat de hele baan te bestrijken. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld evenals de atletische vaardigheden. Wedstrijden worden wederom langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol.

Er wordt nu op een heel veld gespeeld met een stage 1 bal. Deze bal is nog iets zachter en lichter dan een gewone tennisbal. Afhankelijk van wanneer een kind met tennis is begonnen en zijn vorderingen, is het toe aan deze laatste fase.

Tenniskids Groen


Spelenderwijs leren tennissen
  
Kids leren op een natuurlijke manier. Ze zijn nieuwsgierig, creatief en fantasierijk. Daarbij spelen ontdekken en verwonderen een belangrijke rol.
Uit onderzoek blijkt dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen heel belangrijk zijn om tot een optimale sportontwikkeling te komen.
Bij Tenniskids komen al deze vaardigheden aan bod. Aangepaste baanlengtes en speciale Tenniskids lesmaterialen zoals: stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Spelenderwijs leren zij technisch en tactisch goed tennissen.

Heb je kinderen in de leeftijd van 5-9 jaar, die graag op tennisles willen? In het voorjaar en najaar kun je ze opgeven voor les via het online inschrijfformulier

          
Heb je interesse of wil je meer weten over Tenniskids neem dan contact op met onze trainer:

Christian Heinerman | 06-36157387

Terug naar boven


Ogenblik a.u.b. ...