LTV Lockhorst


Baseline / Lauret & Lisanne

In gesprek met...                  de Combinatiefunctionarissen

 Lauret Sanders (links) en Lisanne Huijzendveld zijn Combinatiefunctionarissen in dienst van de SRO.
Ze zijn regelmatig te zien op onze club bij activiteiten. 

Wat doen zij eigenlijk precies, en wie zijn ze?

Tijd voor een gesprek met de dames. 

Het is fris en het heeft geregend, toch zijn de banen alweer volop bezet en is het gezellig druk in het clubhuis. We hebben afgesproken met onze combinatiefunctionarissen. Twee jonge meiden, zo van de opleiding en vol enthousiasme bezig om kinderen meer te laten bewegen.
Helaas blijkt Lisanne ziek. Omdat het al heel veel moeite heeft gekost een plekje in de drukke agenda’s te vinden, besluiten we het gesprek toch door te laten gaan met Lauret. Met Lisanne hebben we contact via de mail zodat we ook haar verhaal kunnen optekenen.

SRO (Sport, Recreatie en Onderwijsvoorzieningen)

Dat Lauret alleen het woord moet doen, blijkt geen enkel probleem. Ze is zo enthousiast over wat ze doet dat ze wel uren door kan vertellen. “De SRO werkt voor meerdere gemeenten, onder

andere op het gebied van sport. Lisanne en ik werken voor de gemeente Leusden maar ook in andere gemeenten lopen combinatiefunctionarissen rond.

Onze opdracht is de samenwerking tussen sportverenigingen, jongerenwerk en scholen te bevorderen met name om kinderen meer te laten bewegen.” Geen sinecure, want uit onderzoek blijkt dat in Leusden van de kinderen van 10 tot 12 jaar al 89% lid is van een sportvereniging! Lauret vervolgt: “In het begin deden er vier buiten- en drie binnensportverenigingen mee". Daar zijn Lockhorst en de IJsclub nog bijgekomen.
De dames hebben de verenigingen verdeeld en merken allebei dat iedereen in Leusden zich enthousiast opstelt. Ze zien dat de opstelling van de clubs verandert. Was het doel eerst vooral gericht op het binnenhalen van nieuwe leden, nu willen de clubs zich vooral promoten en een goede indruk achterlaten zodat de kids weten wat er zoal te doen is als ze een andere sport zouden willen kiezen.
Het contract met de gemeente loopt tot eind augustus en het is nog niet duidelijk wat er daarna gebeurt. “We zijn al druk bezig met de kick-off van het nieuwe sportseizoen, een voorproefje misschien voor de verlenging van het contract. Mocht dit niet gebeuren dan is het maar de vraag wat er gebeurt met alle initiatieven die nu ontplooid zijn. Ik hoop dat er dan toch wat enthousiastelingen bij de verschillende clubs opstaan die op de ingeslagen weg door willen gaan.”

De samenwerking met Lockhorst is prettig. Toch blijkt  het enthousiasme voor de activiteiten die de JECO organiseert laag. Lauret weet van Lisanne dat het moeizaam gaat maar dat men nu wel op de goede weg is. Je merkt wel dat het een voordeel is bij Lockhorst dat Lisanne lid is en bekend met de club. Ze weet al snel de juiste personen te benaderen.

Lauret
Lauret heeft geen tennisachtergrond en in feite had haar opleiding niet direct iets met sport te maken. Ze heeft Culturele en Maatschappelijke Vorming gedaan aan de Hogeschool Utrecht in Amersfoort en is altijd een fanatiek volleybalster geweest.
Helaas houdt een vervelende schouderblessure haar al geruime tijd van het veld, dus is ze hard

op zoek naar een vervangende sport. Ze had geen idee wat ze nu eigenlijk met haar opleiding wilde doen en kwam bij toeval op een stageplek bij een voetbalclub in Kanaleneiland (in de stad Utrecht). Niet echt de makkelijkste omgeving maar wel enorm uitdagend. Van daaruit is ze na het afstuderen als combinatiefunctionaris aan de gang gegaan.
“Wat de invloed van onze inspanningen nu is, is lastig in te schatten omdat je niet weet hoe het voor die tijd was. Iedereen binnen de verenigingen is erg enthousiast en blij met de extra ondersteuning en stimulans. Ik vind de afwisseling het leukste van de functie. Niet elke dag op kantoor, maar ook lesgeven en zelf cursussen volgen. Ik hoop zeker dat het contract verlengd wordt, dat moet de raad dan voor de zomer doen.”

Natuurlijk stellen we Lauret, die met veel plezier in Amersfoort woont, nog een paar standaard vragen en ook daar krijgen we uitgebreide antwoorden op.

 • Welk boek ligt op je nachtkastje?
  “Alleen maar nette mensen” van Robert Vuijsje. We krijgen een uitgebreide beschrijving van het boek. Niet zo gek als je het al voor de derde keer leest.

 • Wat is je favoriete vakantieland?
  Ik ben idolaat van Italië. Ik heb er over gedacht Italiaans & cultuur te gaan studeren aan de universiteit of in Italië zelf. Of ik er dit jaar ook op vakantie ga is nog niet zeker. Ik wil ook graag mijn motorrijbewijs halen en je kunt het geld maar één keer uitgeven. Auto rijd ik nog niet dus Lisanne mag altijd rijden.

 • Waar kunnen we je midden in de nacht voor wakker maken?
  Bloemkool met aardappelen, maar dan het liefst door mijn oma klaargemaakt.

 • Hoe vaak check je onze website?
  Voor mijn werk check ik regelmatig de site van Lockhorst.
Lisanne
Lisanne is welbekend bij Lockhorst. Ze heeft in Nijmegen de studie Sport, Gezondheid & Management gedaan aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In het winterseizoen van 2010/2011 gaf ze in Oostenrijk skiles en was tussendoor al druk aan het zoeken naar een baan in Nederland. Toen ze solliciteerde op een vacature bij de SRO waar toekomstige “combinatiefunctionarissen verenigingen” werden gezocht kreeg ze te horen dat het nog niet concreet was.
Via haar zus Eline, die in het bestuur zit van korfbalvereniging Antilopen, hoorde ze daarna dat de gemeente Leusden vanaf augustus 2011 twee combinatie-functionarissen wilde aanstellen. Tijdens een van de bijeenkomsten met gemeente, SRO en sportverenigingen gaf zij aan iemand van de SRO (nu Lisanne’s leidinggevende) door dat haar zus ook had gesolliciteerd. Daarna is Lisanne direct gebeld en the rest is history.
Op de vraag hoe het is om weer terug te zijn bij haar oude club in een andere rol antwoordt Lisanne: “Allereerst is het super om weer lid te zijn bij m’n oude club en weer lekker te trainen en competitie te spelen! Daarnaast probeer ik de club zo goed mogelijk te helpen om met name de huidige (jeugd)leden te behouden en nieuwe (jeugd)leden te werven, dat vind ik ontzettend leuk. Je merkt dat het gemakkelijker is een vereniging te ondersteunen die je zelf al goed kent, dan een vereniging die je nog helemaal niet kent en dus eerst helemaal moet ontdekken. Je bereikt sneller iets en daarnaast krijg je ook meer waardering. Dat zorgt er natuurlijk voor dat ik me met veel plezier inzet als combinatiefunctionaris bij LTV Lockhorst!”

En voor Lisanne hadden we natuurlijk ook nog de standaardvragen klaarliggen.
 • Welk boek ligt er op je nachtkastje?
  Telt een puzzelboekje ook? Ik pak niet zo gauw een leesboek, maar ik maak graag Japanse puzzels of cijferpuzzels.

 • Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
  Voor een mooie off-piste afdaling!

 • Wat is je favoriete vakantieland?
  Oostenrijk (in de winter natuurlijk!) en ik ben een keer met de familie in Amerika (o.a. Californië, Utah, Nevada) geweest wat ik helemaal geweldig vond, dus daar zou ik graag nog een keer heen willen!

 • Hoe vaak kijk je op de Lockhorst site?
  Een paar keer per week, vooral als er competitie wordt gespeeld kom ik er vaker.

Wij bedanken de meiden voor hun enthousiaste verhalen (live of via email) en wensen ze natuurlijk nog een jaartje aan hun contract vast. Op die manier kunnen ze de vrijwilligers van onze club positief blijven ondersteunen.

RS / AP


Terug naar boven


Ogenblik a.u.b. ...