LTV Lockhorst


Baseline / BarCommissie

De bar in een nieuw jasje

We hebben jullie al een keer geïnformeerd over de BarCommissie (BC) in een nieuw jasje. Intussen zijn er zo veel vorderingen gemaakt, dat het nu een artikel kunnen schrijven met als titele “De bar in een nieuw jasje”.
We zijn gestart met een nieuwe BC omdat Lockhorst als vereniging financieel veel baat heeft bij een goed werkende barcommissie. Graag willen we jullie nu informeren over de ontwikkelingen.

Samenstelling gewijzigd
Luuk Seunninga heeft aangegeven dat hij het na jaren penningmeester van de barcommissie te zijn geweest het graag zou willen overlaten aan een opvolger. We hebben Frank Heussen bereid gevonden om Luuk op te volgen als penningmeester en ook lid te worden van de barcommissie. Luuk harstikke bedankt voor het vele werk, de prachtige overzichten en alle aandacht die je hebt gegeven aan de juiste financiële afwikkeling. Frank succes met de nieuwe job.

Jupiler en Hertog Jan op de tap
Na een aantal gesprekken met leveranciers heeft het bestuur het voorstel van de BC overgenomen om te switchen naar Scheerder als drankenleverancier.

Tegelijkertijd hebben we er voor gekozen om ons bier te gaan betrekken bij InBev en te kiezen voor Jupiler en Hertog Jan op de tap met daarnaast in de toekomst ook nog een seizoenbier op de tap.
Onze frisdrankassortiment blijft Vrumona; Pepsi, Fanta, Royal Club Tonic etc. De wijnen zullen we in de toekomst gaan betrekken bij Weldam Wijn.

De reden voor de switch van Heineken naar Scheerder als drankenleverancier is geweest, dat we er en financieel beter van worden. Maar ook omdat we met Scheerder naar onze mening veel meer een partner vinden, die actief mee denkt en wil laten zien dat zij samen met ons willen werken aan een goede relatie. 

Een nieuwe kassa
Hoe kunnen we de bardiensten eenvoudiger maken? Een van de antwoorden is een nieuwe kassa. Niet meer kleine knopjes maar een touch screen met grote, goed leesbare knoppen. We hebben bij een aantal verenigingen navraag gedaan naar hun kassa en kwamen daardoor op het spoor van Le Credit Sportif.
Zij hebben specifiek voor verenigingen een kassasysteem ontwikkeld dat simpel is, gericht op verenigingen, veel management informatie levert en dat als voordeel heeft dat het mogelijk is om de tennispas te gebruiken als betaalmiddel.

Betalen met je tennispas
Le Credit Sportif biedt de mogelijkheden om en contant te betalen, met pin te betalen maar nog gemakkelijker om met jouw tennispas te betalen.

Als je gaat tennissen heb je altijd je pas bij je. Op de pas zit een magneetstrip, die het mogelijk maakt om deze ook te gebruiken als betaalmiddel. Je laat je pas opwaarderen en betaalt dat bedrag of contact of met pin.

Het bedrag dat op de tennispas (de Clubcard) staat is gekoppeld aan het lidmaatschapsnummer. Dat heeft als voordeel dat je als je de pas verliest je het geld niet kwijt bent. Als je een nieuwe pas hebt, dan gaat het saldo simpelweg mee met het lidmaatschapsnummer. Minder contant geld betekent minder risico en gemakkelijker betalen.

Andere prijzen
Tegelijk met de invoering van een nieuwe kassa hebben we ook een aantal prijzen verhoogd. We hebben dat gedaan om verschillende redenen.
Allereerst omdat het BTW tarief omhoog is gegaan, we al jaren onze prijzen nauwelijks hebben verhoogd en omdat we tevens minder verschillende prijzen willen. Een aantal prijzen hebben we verlaagd. Zo hebben we de snoep verlaagd omdat met name vanuit de jeugd klachten kwamen over de hoge prijs voor een zakje chips of een mars.

Wat zijn belangrijke veranderingen:
  • Koffie gaat naar €1,50
  • Een glas Jupiler wordt €1,60 en een glas Hertog Jan wordt €1,80
  • Alle flesjes fris blijven €1,20
  • Alle blikjes en sportdranken worden €1,50. Daarmee wordt de ene duurder en de andere goedkoper.
  • Bijna alle snoep gaat naar €0,85 (was €1,00)
We horen al jaren dat we heerlijke koffie hebben en dat we ook een voortreffelijke cappuccino schenken. Al jaren kostte een kopje koffie €1,25. Door de prijs nu te verhogen naar nog steeds een goede prijs maken we meer marge. Dat geld komt overigens weer allemaal ten goede aan de vereniging. 

Kopje koffie nog beter
We hebben overigens ook met de leverancier van Trezpresso gesproken. Ook hier is een nieuw contract afgesloten. Dat betekent overigens ook dat Trezpresso nog een aantal jaren als sponsor van het SERETO zal blijven fungeren. Omdat iedereen zeer tevreden is met de kwaliteit hebben we besloten om door te gaan. In de toekomst zullen we ook espresso gaan voeren in het assortiment. Voor de cappuccino zullen standaard gaan werken met ristretto als koffie. Ristretto geeft een iets sterker kopje koffie; in combinatie met de melk wordt de cappuccino beter van smaak.

De verbouwing van het clubhuis
In de gesprekken met de leveranciers hebben we meegenomen dat we op korte termijn willen verbouwen. Voor de bar betekent dit dat we twee veranderingen willen doorvoeren.

De eerste is dat we over willen gaan op andere koelkasten. Werken met koelkasten met doorzichtige deuren maakt het draaien van de bardienst eenvoudiger.

De andere verandering is de tapinstallatie voor het bier. Zoals jullie misschien weten staan de biervaten nu in het voorraadhok. Omdat het bier daar niet gekoeld is, moet een vat binnen 4 dagen zijn leeg getapt. Door de vaten in een koelkast onder de tap te plaatsen en kleinere vaten te gebruiken (20 ltr) blijft het bier veel langer goed. Een vat blijft met een fustenkast minimaal 3 weken goed.
Door van leverancier te veranderen hebben we bereikt dat we meer kwaliteit krijgen tegen betere voorwaarden met een moderne en eenvoudig te bedienen installatie.
We proberen om de verbouwing voor een deel gereed te hebben voor aanvang van het nieuwe buitenseizoen. Of dat lukt???

Planning
De nieuwe kassa en de nieuwe prijzen willen we invoeren per 1 januari 2013; de nieuwe leverancier start ook per die datum.
Betalen met de Clubcard zullen we geleidelijk invoeren. We starten in januari met een aantal vrijwilligers om ervaring op te doen. De echte start zal zijn op het moment dat de nieuwe KNLTB passen die per 1 april komen worden opgehaald.

GH


Terug naar boven


Ogenblik a.u.b. ...