LTV Lockhorst


Baseline / René Koch

In gesprek met ...                                              winterlid René Koch

 
geboren 1960 in Amersfoort 
privé Getrouwd, zoon en dochter
carrière CIOS. Werkt nu als docent op Sportcollege in Amersfoort 
jaren lid Eerste jaar winterlid 

Maandagmiddag. Een waterig zonnetje probeert de kou te verdrijven. Het tennispark ligt er verlaten bij. De sneeuw is weg maar de vorst moet nog uit de grond. Om te spelen moeten we nog even geduld hebben.

We hebben afgesproken met René Koch uit Amersfoort. Hij is een van de winterleden van onze club. Dit lidmaatschap werd drie jaar geleden, met de komst van de nieuwe ondergrond, geïntroduceerd. En met veel succes. Het eerste jaar schreven 25 mensen van omliggende tennisverenigingen zich in. Het tweede jaar waren dat er al 48 en dit jaar hebben we 100 winterleden.

René verrast ons met de opmerking dat hij eigenlijk van de rugby is. Vroeger als speler, nu als trainer van het team van zijn zoon. Hij heeft CIOS gedaan en is nu docent op het Sportcollege in Amersfoort. Hier worden studenten opgeleid tot sportdocent.

In het zomerseizoen is René lid van Flehite. Overigens pas sinds 2011; daarvoor heeft hij jaren bij Volta gespeeld, ook competitie. “Onze zoon en dochter zijn bij Volta begonnen met tennissen. Een hele gezellige buurtclub, maar op een gegeven moment waren we toe aan een andere vereniging. En zo kwamen we bij Flehite.”

“Ik wilde graag weer lessen nemen. Trainer Peter van Valkenhoef vertelde toen dat hij in de blaashal bij Lockhorst trainingen verzorgt. Daar werken we ons nu op donderdagavond in het zweet. En toen ik daarna hoorde van het winterlidmaatschap heb ik me aangemeld.”

Hij is met een groepje mannen met wie hij ook bij Flehite samen speelt winterlid geworden. Elke maandagavond spelen ze een potje en drinken daarna gezellig nog iets. Nu dus even niet, maar gelukkig blijft hij toch in vorm door de training in de hal.

Naast de fysieke inspanning is de gezelligheid voor René minstens net zo belangrijk. “Ik vind de sfeer bij Lockhorst heel positief. Als we hier in het clubhuis komen worden we altijd gegroet. Er is gelukkig niemand die ons als bedreiging ziet voor de baanbezetting. Ik moet ook zeggen dat we op maandagavond lekker kunnen doorspelen zonder dat we vaak afgehangen worden.”

Over clubhuis gesproken – complimenten aan de bardienst en fijn dat de prijzen niet zo hoog zijn. René vindt het clubhuis wel een beetje gedateerd. “De kleuren zijn niet meer echt van nu en het meubilair kan best wat hipper.” We stellen hem gerust, daar gaat snel verandering in komen! René sluit af met “Mooi, want volgend jaar ben ik zeker weer winterlid en dan kan ik het resultaat bewonderen.”

AP


Terug naar boven


Ogenblik a.u.b. ...