LTV Lockhorst


Baseline / Martin Polman

In gesprek met ...          Martin Polman

Geboren    25 april 1946 in Driebergen 
Privé   Getrouwd met Babs, zoon en dochter (beiden volwassen). Opa van 1 kleindochter 
Carrière   Was laatstelijk werkzaam als Hoofd Service bij Van Riet Interne Transportdiensten. Sinds 2005 vrijwilligerswerk bij Lockhorst
Jaren lid    In 1976 was ik al lid van Lockhorst en heb ik heel veel getennist. In1995 ben ik gestopt door een liesblessure die maar niet over ging. En in 2006 ben ik weer begonnen. Nu op een heel wat lager pitje, maar nog steeds met erg veel plezier.
 

Per 1 mei is Martin gestopt met zijn werkzaamheden als groundsman. Vlak voor zijn vertrek hebben wij het ‘outerview’ met hem in het bijna gerenoveerde clubhuis.

Van werk naar vrijwilligerswerk
In 2005 startte Martin bij Lockhorst met 20 uur per week vrijwilligerswerk. Het bedrijf waar hij werkte, Van Riet Interne Transportdiensten, was failliet gegaan en de mensen stonden op straat. “En dan blijkt dat geen bedrijf zit te wachten op iemand van mijn leeftijd. Eindeloos sollicitatiebrieven schrijven en telkens worden afgewezen werkt niet echt motiverend, dus heb ik de keuze gemaakt om een halve werkweek vrijwilligerswerk te gaan doen. Hierdoor werd ik ontheven van de sollicitatieplicht.”

Het begon met veel bardiensten draaien. Toen werd de blaashal voor de eerste keer opgezet en kwam het beheer van de hal erbij. Contracten administreren, het leiden van opbouwen en afbreken van de hal, etc. “Ik was weer lekker onder de mensen en had weer plezier in de dagen.”

Groundsman en nog veel meer
Na vijf jaar veranderde de situatie: Martin had niet langer recht op WW, dus het inkomen werd een stuk lager. Net op dat moment  stopte de toenmalige groundsman Ton, en Martin ging zijn werk overnemen. Hij kreeg een contract voor (gemiddeld) 16 uur per week. “Van het een kwam het ander. Naast het onderhoud van de banen en het groen kwamen er steeds nieuwe zaken bij. Ik werd gevraagd voor allerlei hand- en spandiensten, ik werd contactpersoon voor diverse leveranciers, klusjesman en ik werd lid van de Accommodatie Commissie. Dat laatste blijf ik overigens gewoon doen.”
Martin heeft overigens van heel wat nieuwigheden bij Lockhorst de start meegemaakt: van blaashal, toegangsysteem van de deuren tot pinautomaat.

Denis Ruijer gaat het stokje overnemen van Martin. Hij heeft al een aantal keren mee gekeken en heeft al ervaring bij Randenbroek.“Ik vind het mooi geweest.“
Denis krijgt een contract voor (gemiddeld) 10 uur per week, en hij zal primair verantwoordelijk zijn voor de banen en het groen. De lange lijst met andere taken en contacten die moeten worden herverdeeld komen dus niet allemaal bij Denis terecht. De rest wordt overgenomen door andere vrijwilligers.

En nu?
En Martin? Heeft hij moeite met loslaten? “Ik weet het nog niet. Ik zie wel altijd veel dingen die moeten gebeuren, maar dat hoef ik nu natuurlijk niet meer te doen. We zullen zien. Ze mogen me altijd bellen met vragen hoor!”

Martin gaat genieten van andere leuke dingen. Zoals het oppassen op zijn kleinkind in Brabant, een dag per week. En hij en zijn vrouw wandelen erg graag. In Nederland is het Pieterpad al bewandeld en vele kortere trajecten. “We zijn nu bezig met de GR5 in Frankrijk. Tijdens onze vakanties zetten we de caravan steeds een stukje verder Frankrijk in, lopen van daaruit een of meer etappes en rijden dan naar een volgende camping. De GR5 loopt door tot Nice, maar zover gaan wij niet. Wij buigen af bij Zwitserland, met als doel om naar Rome te lopen. Ieder mens moet doelen hebben, nietwaar?”

Ons gesprek zit er op. We bedanken Martin voor zijn tijd en wensen hem heel veel plezier in zijn leven na(ast) Lockhorst. Hij is trouwens wel het voorbeeld dat je best (part-time) kunt doorwerken tot je 67e.

Vanaf nu vragen we de geïnterviewde om het stokje door te geven aan iemand waar hij/zij graag meer over wil weten of die hij/zij aan meer mensen wil voorstellen. Martin geeft het stokje door aan Gerard Hilderink. Hij is een van de trekkers van het renovatieproject en Martin is benieuwd naar zijn drive. Volgende maand lezen jullie het antwoord op de site.
 
AP


Terug naar boven


Ogenblik a.u.b. ...