LTV Lockhorst


Baseline / Gerard Hilderink

In gesprek met ...          Gerard Hilderink

Geboren  16 januari 1953 in Huissen 
Privé Getrouwd met Anja. Vader van Tom en Pauline
Carrière 37 jaar gewerkt bij ABN AMRO, vooral binnen HR. De laatste zes jaren op HR-afdeling van ABN AMRO Hypotheken Groep in Amersfoort. Sinds 1 januari jl. uit eigen beweging gestopt met werken.
Jaren lid  26
 
In het interview met Martin Polman zat de vaste vraag wie het stokje doorgegeven moest krijgen. Martin had zijn keuze snel bepaald. Hij was heel benieuwd naar het wel en wee van Gerard Hilderink en vooral naar waar Gerard zijn gedrevenheid vandaan haalt. We ontmoeten Gerard bij de trots van de verbouwing, de nieuwe bar, en starten het interview in een rommelige bestuurskamer. "Dat rommelige is bijna afgelopen" zegt Gerard. "Het schiet op."

HR-man en verenigingsman
Gerard heeft bij ANB AMRO gewerkt, voornamelijk binnen Human Resources. De laatste zes jaren van zijn werkcarriere was hij werkzaam op de HR-afdeling van ABN AMRO Hypotheken Groep in Amersfoort. Met ingang van 1 januari jl. is hij uit eigen beweging gestopt met werken. Maar stil heeft hij niet gezeten de afgelopen tijd. Hij heeft zich juist extra ingezet voor LTV Lockhorst. Wat doet hij zoal bij onze club? Gerard zit in het bestuur en is vice-voorzitter (hij vervangt bijvoorbeeld voorzitter Klaas Roskam bij afwezigheid). Daarnaast is hij actief in verschillende commissies: SponsorCommissie, LedenwervingsCommissie en BarCommissie. Sinds oktober van afgelopen jaar tot en met maart (in februari en maart zelfs elke dag) heeft hij samen met de leden Anneke van der Vecht en Frank de Wit de verbouwing/restyling van het clubhuis begeleid. Een enthousiast team dat elkaar goed aanvulde vanuit hun verschillende achtergronden. Het resultaat mag er zijn! De volgende stap is de vervanging van het meubilair en de raambekleding. Daar volgt binnenkort een ledenactie voor. Waar komt zijn gedrevenheid vandaan? "Ik wil graag iets betekenen voor een vereniging. Bestuursfunctie, communicatiecommissie, clubblad, penningmeester, trainer, coach, scheidsrechter, ik heb het allemaal gedaan bij verschillende sportclubs. Het verenigingsleven heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven en doet dat nog steeds." Inmiddels probeert Gerard zijn inzet voor de vereniging terug te brengen tot twee dagdelen per week ;-)  

Sport en Popeye-arm
Sport is zijn hele leven al belangrijk. Het sporten op zich en het fit willen zijn, maar ook het verenigingsleven, het sociale aspect. Hij vormt met zijn gezin een echt sportgezin! Gerard tennist minimaal twee keer per week en is daarnaast ook scheidsrechter bij de hockeyvereniging in Leusden. Voorheen heeft hij aan volleybal gedaan. Gelukkig is Gerard net weer hersteld van zijn Popeye-arm (peesje afgescheurd waardoor er een 'ei' op zijn bovenarm was ontstaan .... opgelopen bij het tillen van een kastje tijdens de verbouwing). Zijn vrouw Anja tennist ook bij Lockhorst, net als zijn beide kinderen Pauline en Tom (hoewel laatstgenoemde sinds kort niet meer). Naast tennissers zijn zijn kinderen fanatieke hockeyers. Bij die club zijn ze ook blij met hem! Ondanks dat hij zelf niet aan hockey heeft gedaan gaat het fluiten/begeleiden van hockeywedstrijden hem goed af en wordt er graag een beroep op hem gedaan.

Trots 'zilveren' lid
Vanaf 1987 is Gerard lid van Lockhorst. Ruim 25 jaar! Ooit verhuisd naar Leusden om voor zijn werk op een centrale plek te wonen en dan ook nog op goede afstand van een station. Bij Lockhorst is hij begonnen met tennissen en heeft hij regelmatig les gehad. We vragen Gerard "Wat schiet je te binnen als je aan Lockhorst denkt?" Antwoord: "Vereniging met veel ouderen (is wel aan het veranderen, veel jonge instroom momenteel), gezellige vereniging met gezellige mensen, en een sociale vereniging (veel medeleven naar elkaar). Minder leuk was de periode van veel echtscheidingen onder de leden. Het is ook een vereniging waar mensen niet snel tevreden zijn en kunnen mopperen. Laten we gewoon trots zijn op onze vereniging en blij zijn met ons clubje", aldus Gerard. We vragen hem waarom men lid zou moeten worden van Lockhorst. "Je kunt (bijna) altijd spelen door het relatief lage aantal leden en de all weather banen, het park is goed bereikbaar (ook voor mensen uit Amersfoort) en het is een gezellige en actieve vereniging."

We zijn benieuwd of de club in die 25 jaren is veranderd. "Zeker. We hebben nu minder jeugdleden. Kinderen sporten minder en kiezen vaak voor een sport. Er is weinig tot geen animo meer voor de husselavonden. De groep 30-40 jarigen groeit. We hebben nu smashcourt banen en in de winter de blaashal waardoor er altijd getennist kan worden. Er is geen wachtlijst meer. Er zijn tijden geweest dat we meer dan 900 leden hadden. Nu is dat iets meer dan 500."

Leven naast Lockhorst
Gerard houdt van koken, lekker eten, wijn, wintersport, vakanties, betrokken zijn bij het wel en wee van zijn kinderen en vrienden bezoeken. 
De allerlaatste vraag is welk boek er op zijn nachtkastje ligt. Dat is de biografie van Steve Jobs.

We bedanken Gerard voor het gezellige gesprek en vragen aan wie hij het stokje wil overdragen. "Aan Marjolein Hoendervangers. Zij is van kinds af aan al lid van Lockhorst en trekt ook veel op met jonge nieuwe leden." 

Als afsluiting krijgen we nog een rondleiding door het nieuwe clubhuis. De trots is duidelijk zichtbaar!

 
YK


Terug naar boven


Ogenblik a.u.b. ...