LTV Lockhorst


Baseline / Wim Schouten

In gesprek met ...          Wim Schouten

Geboren    5 juli 1963 in Achterveld
Privé   Getrouwd, twee kinderen (18 en 20 jaar)
Carrière   Was supermarktmanager en maakte 4 jaar geleden een carrièreswitch. Hij is nu praktijkbegeleider en coördinator Detailhandel bij ROC Midden-Nederland.
Jaren lid    2
 

Geen overgenomen stokje deze keer, maar de CommunicatieCommissie die Wim heeft uitgenodigd voor een interview. Wim is voor ons gevoel al veel langer lid dan de twee jaar die hij nu bij Lockhorst is. We willen graag horen hoe het hem bevalt en we zijn benieuwd hoe hij zo snel is ingeburgerd. 

We beginnen met de foto. Wim wil graag bij het prachtige schilderij van Elly Hemmes op de foto. “Ik ben vorig jaar, net als Lockhorst, 50 jaar geworden. Best toepasselijk, toch?”

Voetbal
Wim’s roots liggen in Achterveld, waar hij tot zijn 26e jaar heeft gewoond. Hij begon er met voetballen en is SV Achterveld 43 jaar trouw gebleven. Twee jaar geleden vond hij het mooi geweest en kwam er een einde aan zijn voetbalcarrière. Jammer voor de club, want hij deed er veel vrijwilligerswerk; van jeugdleider tot lid van diverse commissies.

En dan? Dan zoek je iets anders. Heel vroeger had hij als eens getennist, maar hij koos destijds toch voor voetbal. Hij hoorde van het Sport en Transplantatietoernooi op Lockhorst in augustus 2011 en werd uitgenodigd om mee te doen. “Het was een hartstikke leuk en gezellig toernooi, en dat was mijn hernieuwde kennismaking met tennis. Ik besloot na het toernooi om me op te geven bij Lockhorst. Het voelde goed. En zo vond ik een nieuwe sport.”  

Aansluiting
De volgende uitdaging is dan om mensen te leren kennen. Extra belangrijk als je als eenling lid wordt. “Ik kende Peter en Sonja de Beer, en ook Ruud en Angelique Dorst, dus dat was een begin. Ik besloot aan zoveel mogelijk activiteiten mee te doen, om zo mensen te leren kennen. Ik heb ook les genomen omdat de techniek toch wel een beetje was weggezakt.” De eerste activiteit die werd georganiseerd was de Dinsdagavondmix. “Een geweldige manier om veel mensen tegelijk te leren kennen. Ik werd gekoppeld aan iemand die zich ook alleen had opgegeven.
Ik heb tot nu toe met alle edities meegedaan, in voorjaar en najaar. Ik vind het zo leuk, dat ik nu samen met Peter Wentzel in de organisatie zit.”

Dinsdagavondmix

Intussen is de inschrijving voor de voorjaarseditie van 2014 geopend. Wim benadrukt nog eens dat het vooral voor nieuwe leden een hele goeie manier is om snel nieuwe mensen te leren kennen, net als hij destijds. “Je speelt in een poule met zes andere stellen zoveel mogelijk op je eigen niveau. Na de wedstrijd drink je gezellig een drankje en krijg je een lekker hapje geserveerd. Vanaf dit voorjaar hebben we een hapjescoördinator, dus er komt verandering in het aanbod. Nog een reden om in te schrijven!” J

Een andere hele goeie manier om aansluiting te vinden is meedoen aan de Clubkampioenschappen. “Er zijn poules op (bijna) ieder niveau, en je speelt altijd meer dan een wedstrijd. Dus – inschrijven allemaal!”

Wim gaat dit voorjaar voor de eerste keer meedoen aan de voorjaarscompetitie, in een herenteam op de vrijdagavond. Een volgende stap in het inburgeringsproces.

We sluiten af met een paar standaardvragen:

  • Welk boek ligt er op je nachtkastje?
    Geen, ik lees een boek per jaar, en dat is op vakantie. Er ligt wel vakliteratuur, op dit moment een boek over het puberbrein. Daarnaast lees ik meerdere kranten.

  • Wat is je favoriete vakantieland?
    Ik ga graag naar Frankrijk en Italië, we huren meestal een stacaravan. Mijn droombestemming is New York; ik hoop er dit jaar naar toe te gaan.

  • Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
    Nergens voor, laat mij maar lekker slapen!

Wim mag het stokje doorgeven. Hij kiest Peter Wentzel, zijn mede-organisator van de Dinsdagavondmix. "Peter is ook nog niet zo lang lid, heel actief betrokken en vaak op de baan te vinden."

We nemen afscheid van elkaar. Zo, wat een goeie ambassadeur voor onze club is Wim. En wat een goed voorbeeld van hoe je je snel thuis kunt voelen in een nieuwe vereniging. Voor alle nieuwe leden – neem de raad van Wim ter harte en schrijf je in voor de diverse activiteiten. Houd de website in de gaten! 
 
AP


Terug naar boven


Ogenblik a.u.b. ...