LTV Lockhorst


Gebruik van de website

Onze site is opgebouwd met standaard software; het gebruik van onze site is dan ook identiek aan wat men op vele andere sites op internet tegenkomt.
Enkele specifieke onderwerpen worden hier nader toegelicht.

Inloggen

De meeste pagina’s van onze site zijn vrij toegankelijk; sommige pagina’s (bv. wijzigen persoonlijke gegevens, ledenlijst) zijn alleen toegankelijk als je ingelogd bent.

Bij het inloggen maak je gebruik van je bondsnummer als loginnaam en een wachtwoord; de eerste keer voer je gravelton als standaard wachtwoord in. Vervolgens moet je via "wachtwoord wijzigen" het standaard wachtwoord vervangen door een persoonlijk wachtwoord.

Voer de inlogprocedure direct uit, als je voor de eerste keer op de site komt of als gebruik hebt gemaakt van het inlogscherm, wat verschijnt nadat je een beveiligde pagina wilt benaderen.

Ga daarbij als volgt te werk:

 1. Kies in het menu voor "Login/Logout"
 2. Kies hierna in het menu voor "Login/Wachtwoord wijzigen", hier voer je de volgende gegevens in:
  loginnaam: je bondsnummer
  huidige wachtwoord: gravelton of het tijdelijk ontvangen wachtwoord
  nieuw wachtwoord: je persoonlijke wachtwoord
  herhaling: voer nogmaals je persoonlijke wachtwoord in.

  Dit nieuwe wachtwoord wordt versleuteld in het ledenbestand opgeslagen en dien je goed te onthouden, omdat je dit wachtwoord weer moet gebruiken bij de volgende keer, dat je gevraagd wordt om in te loggen.
 3. Kies hierna in het menu voor "Login/Login" en voer hier weer je bondsnummer en je persoonlijke wachtwoord in. Kies er voor om het vinkje bij “wachtwoord opslaan” aan te zetten. De gebruikersnaam en het persoonlijke wachtwoord worden dan in jouw PC opgeslagen en verloopt de inlogprocedure in het vervolg automatisch, je hoeft dan niet iedere keer deze gegevens in te typen.

Ben je je wachtwoord vergeten, kies dan in het menu voor "Login/wachtwoord vergeten"; via dit scherm kan je een tijdelijk wachtwoord aanvragen. Voer met dit tijdelijke wachtwoord bovengenoemde procedure weer uit om het tijdelijke wachtwoord weer om te zetten naar je persoonlijke wachtwoord.

Wanneer het inloggen problemen blijft geven, stuur dan een mail naar

Zoek in site

Via de menustructuur zijn de verschillende onderwerpen op de site te benaderen. Daarnaast bestaat echter ook de mogelijkheid om via “Zoek in site” de gehele site te laten onderzoeken naar een bepaald onderwerp.
Je vindt de “Zoek in site” links boven het menu op iedere pagina, vul daar het onderwerp in waar je meer informatie over wilt hebben en klik “zoek” aan. Vervolgens krijg je een volledig overzicht van de pagina’s waarop het ingevulde onderwerp in voorkomt. Kies een pagina, klik hem aan en de bewuste pagina met het onderwerp komt in beeld.

Link

Een link is een verwijzing naar een andere pagina. Door een link aan te klikken ga je automatisch naar de daaraan gekoppelde pagina.
Op onze site herken je een link aan het feit dat een woord in het rood en onderlijnd is afgedrukt, dus als bv mail. Soms kan een link ook weergegeven worden door een plaatje, zoals bij het logo van de Vrienden van Lockhorst op de homepage; door dit logo aan te klikken ga je naar het overzicht van onze sponsoren.

Mailen

Via de website kun je in drie situaties een mail versturen.

1. Allereerst kan je een mail naar een ander lid van LTV Lockhorst versturen. Selecteer bij de ledenlijst (eerst inloggen) de juiste persoon en klik vervolgens dat mailadres aan.

2. Daarnaast staat er soms een verwijzing (link) voor op de webpagina het versturen van een mail in het kader van het onderwerp van die webpagina. Ook hier kom je door de link aan te klikken in je eigen mailprogramma en kun je de mail daar verder afhandelen.

3. De derde mogelijkheid is om via “Contact/Email” het emailadres van de betrokken groep of functie binnen LTV Lockhorst te selecteren, waar je een mail naar wenst te versturen.

In alle drie de situaties ga je automatisch naar je eigen mailprogramma waar je de mail verder op kan stellen en versturen.

Persoonlijke gegevens wijzigen

Als lid van LTV Lockhorst heb je de mogelijkheid om je persoonlijke gegevens zoals adres, telefoon en mailadres te wijzigen. Via “Lidmaatschap/wijzigen lidgegevens” komt je uit bij een invulformulier waar je de gewijzigde persoonlijke gegevens in kunt vullen.
Deze wijzigingen worden rechtstreeks in het ledenbestand verwerkt. De ledenadministratie wordt geïnformeerd over de wijzigingen door een automatisch opgestelde mail, je ontvangt zelf ook een automatisch gegenereerde mail met daarin gespecificeerd welke wijzigingen zijn doorgevoerd.

Forum

Via “Forum” beschikken we op onze site over een middel om ideeën, suggesties en meningen onderling uit te wisselen.

Terug naar boven


Ogenblik a.u.b. ...